Cégtörténet

Társaságunk 1989. június 28-án alakult 100 százalékos magyar tulajdonban lévő Betéti Társaságként. Alakulásakor a Társaságnak 2 fő bel- és kültagja 1 fő volt. Kezdetben a cég elektromos szekrényeket és transzformátorokat gyártott.

Megrendelőink között szerepeltek:

Kaposvári Tungsram Kaposvár, Híradásipari Anyagok Gyára Vác, Videoton Székesfehérvár, MÁV Vagongyártó és Javító Kft. Dunakeszi. Az első években a három tagon kívül három alkalmazottal működött a társaság, majd az évek folyamán fokozatosan 15 alkalmazottra bővült. Az árbevételünket sikerült tizenötszörösére növelnünk. Egy beruházás keretén belül önerőből kialakítottunk egy új telephelyet, melyen a mai napig is dolgozunk. Terveink között szerepel még egy műhelycsarnok építése.

Az évek folyamán a piac és a vevők igényeinek változása befolyásolta a tevékenységi körünk alakulását, bővítését és a tárgyi eszközök beruházásainak irányát. Tevékenységi körünk kibővült kézi csomagolóeszközök /műanyagszalagos pántológépek, fóliázó gépek stb./  és vasúti személyszállítókocsik alkatrészeinek gyártásával, mely hozzávetőleg 1800 féle terméket jelent. Megrendelőink között szerepelnek csomagolóeszközgyártásnál: M.J.Maillis Kft. Kaposplast Kft. Céh Kft. Reményi és Társa Kft. Hungaropack Kft. Mű-Pack Kft. Mini Pack.és az ország számos városában csomagolástechnikával foglalkozó cégek, valamint nagy felhasználók / Jamina Rt. Elektrolux stb./. Nagykereskedőkön keresztül termékeink eljutnak a környező országokba is.

Vasúti személyszállító kocsi alkatrész gyártásnál partnereink: Bombardier MÁV Dunakeszi Kft., MÁV MÁV START ZRt., MÁV Szolnoki Járműjavító Kft., MÁV Vasjárműjavító Kft. Szombathely, BKV Járműjavító Kft. stb.

A fejlődés hozta magával, hogy 2000.május 5-ével jogfolytonosan átalakult a Társaság Kft-vé. A feladat sokrétűsége miatt a gépi forgácsolás, lemezmegmunkálás és azok gépei, valamint a hegesztési technológiák találhatók meg a gyártási folyamatban, melyet folyamatosan fejlesztünk.

Jelenleg ca. 800 m2 dolgozunk.

Gépparkunk: CNC lemezmegmunkáló gépek. pl. hidraulikus lemezolló 3000mm 6mm-ig,

hidraulikus élhajlító 2500mm 50t, plazmavágó 3000mm 1500mm.

Excenter valamint hidraulikus présgépek 10-63 t-ig.

CNC eszterga 52 mm áteresztésig, CNC függöleges megmunkáló központok 760X520X520 mm-ig.

Egyetemes eszterga és marógépek, hegesztőgépek AFI, AWI stb

A folyamatos fejlődés és a megjelölt partnereink igényei miatt bevezettük az ISO 9001: 2000 minőségirányítási rendszert. A rendszer bevezetésétől szabályozottabbá, hatékonyabbá vált a munkavégzésünk, ami a piaci részesedésünk megtartását eredményezte.

Sikeresen vettünk részt például a Bombardier Transpotation MÁV Hungary Kft.-vel görög , szlovák MOVO, cseh, 160 + 40 + 40 + 46db MÁV BHV, IC3 újkocsi gyártásában.